7 manieren om je lokale bedrijf online meer op te laten vallen

  • 23 september 2022
  • Renée Muller
  • 5,2 minuten leestijd

Snel naar:

Delen?

Pijltje

Als lokale ondernemer weet je dondersgoed hoe lastig het kan zijn om je te onderscheiden van je concurrenten. Een goede online zichtbaarheid is dus van levensbelang. We geven je 7 manieren om je lokale bedrijf online meer op te laten vallen.

“Als je niet op internet te vinden bent, besta je niet.” Het klinkt heel hard, maar het is wel gewoon waarheid.

Steeds meer mensen gebruiken het internet om lokale bedrijven te vinden, en als je niet online te vinden bent, mis je een enorme kans.

Maar wat betekent het om online zichtbaar te zijn? En hoe kun je ervoor zorgen dat je lokale bedrijf online zichtbaar is voor potentiële klanten?

1. Claim je bedrijfsvermelding op Google en andere websites

Wanneer klanten online naar bedrijven zoeken, is een van de eerste plaatsen waar ze kijken Google.

Google Mijn Bedrijf is een gratis platform waarmee bedrijfseigenaren hun online informatie kunnen beheren en gevonden kunnen worden door potentiële klanten.

Zorg ervoor dat je bedrijfsinformatie up-to-date en accuraat is, zodat klanten je gemakkelijk kunnen vinden als ze zoeken voor jou online.

Je kunt je bedrijfsvermelding ook claimen op andere websites zoals Yelp, de Gouden Gids en Foursquare.

Door je bedrijfsvermelding te claimen heb je meer controle over hoe je bedrijf online verschijnt en kun je ervoor zorgen dat potentiële klanten gemakkelijk accurate informatie over je lokale bedrijf online kunnen vinden.

Lokale bedrijf online

2. Zorg ervoor dat je website mobielvriendelijk is

Vandaag de dag is het essentieel dat je website mobielvriendelijk is.

Steeds meer mensen gebruiken hun smartphones en tablets om online naar bedrijven te zoeken, dus als je website niet geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten, loop je potentiële klanten mis.

Zorg ervoor dat je website responsive is, zodat hij gemakkelijk kan worden bekeken op kleinere apparaten.

Wij bouwen steeds meer websites zelfs mobile-first, aangezien we zien dat zo’n 80% van het gemiddelde websiteverkeer afkomstig is van mobiele apparaten.

Google ziet dit ook als een rankingfactor. De Core Web Vitals zijn erop gebrand om prestaties op mobiel te meten en Google straft websites die niet mobielvriendelijk zijn af met een lagere ranking.

Een trage website is killing voor je positie in Google en als hij op mobiel niet binnen een seconde laadt, kun je het eigenlijk al vergeten.

lokale bedrijf online

3. Gebruik hoge kwaliteit foto’s van je bedrijf en producten

Als potentiële klanten je bedrijf online vinden, willen ze zien wat je te bieden hebt.

Zorg ervoor dat je foto’s van hoge kwaliteit van je producten of diensten gebruikt, zodat klanten kunnen zien wat ze krijgen.

Heb je een fysieke winkel hebt? Zorg er dan voor dat je foto’s van goede kwaliteit maakt van het exterieur en interieur van je winkel.

Mensen willen zien wat ze kunnen verwachten als ze je zaak bezoeken, dus zorg ervoor dat je foto’s ze een goede indruk geven.

Als je geen hoogwaardige foto’s hebt, zullen potentiële klanten waarschijnlijk naar de website van je concurrent gaan en dan ben je ze voor eeuwig kwijt.

lokale bedrijf online

4. Schrijf interessante en boeiende blogberichten over je branche of niche

Een van de beste manieren om je lokale bedrijf online op te laten vallen is door interessante en boeiende blogberichten te schrijven.

Door te schrijven over onderwerpen die met je branche of niche te maken hebben, kun je potentiële klanten aantrekken die geïnteresseerd zijn in wat je te zeggen hebt.

Dit zal je niet alleen helpen om meer verkeer naar je website te krijgen, maar het zal ook helpen om vertrouwen en geloofwaardigheid opbouwen bij potentiële klanten.

Zorg ervoor dat je blogberichten goed geschreven en informatief zijn en waarde bieden aan de lezer.

Als je nuttige informatie kunt bieden waar potentiële klanten naar op zoek zijn, zullen ze eerder geneigd zijn om in de toekomst zaken met je te doen.

Je laat namelijk zien dat je verstand hebt voor zaken en je je klanten ook echt wat bij wilt brengen. Daarnaast is het heel erg goed voor je SEO.

lokale bedrijf online

5. Optimaliseer je website voor lokale SEO

Over SEO gesproken: lokale SEO is essentieel als je wilt dat je lokale bedrijf online zichtbaar is.

Zorg ervoor dat je website geoptimaliseerd is voor lokale zoekwoorden, zodat potentiële klanten in je omgeving je gemakkelijk kunnen vinden als ze online zoeken naar bedrijven als het jouwe.

Neem belangrijke informatie zoals je adres, telefoonnummer en openingstijden op je website op, zodat potentiële klanten die gemakkelijk kunnen vinden om contact met je op te nemen.

6. Maak sociale mediaprofielen voor je bedrijf en vul ze met waardevolle content

Naast een website moet je ook social media profielen voor je bedrijf aanmaken en die vullen met waardevolle content.

Dit komt omdat potentiële klanten steeds vaker naar sociale media kijken om bedrijven te vinden waarin ze geïnteresseerd zijn.

Als ze je niet kunnen vinden op sociale media, weten ze misschien niet eens dat je bestaat.

Zorg er wel voor dat je een goede social media strategie hebt en dat je relevante content post, anders raak je je doelgroep kwijt.

Investeer tijd in je posts en doe het er niet ‘maar even bij’ want social media is hard werken.

Maar het is de investering wel dubbel en dwars waard!

lokale bedrijf online

7. Gebruik betaalde advertenties om online meer potentiële klanten te bereiken

Ten slotte kun je betaalde reclame gebruiken om online meer potentiële klanten te bereiken.

Betaalde advertenties kunnen een geweldige manier zijn om je bedrijf voor potentiële klanten te krijgen die geïnteresseerd zijn in wat je te bieden hebt.

Zorg er wel voor dat je je advertenties goed target, zodat je geen geld verspilt aan advertenties die niemand zal zien.

Je kunt adverteren in Google (SEA) of adverteren op social media. Het hangt er maar net vanaf wat jouw bedrijfsdoelen zijn en waar je doelgroep zit.

lokale bedrijf online

Kunnen wij je helpen met je online zichtbaarheid?

Bij MetMuller zijn we gespecialiseerd in het helpen van lokale bedrijven met het maken van hun website, zichtbaarheid en andere marketingactiviteiten.

Als je geïnteresseerd bent in meer informatie over hoe we je kunnen helpen, neem dan vandaag nog contact met ons op. We bespreken graag je specifieke behoeften en kijken hoe we je kunnen helpen je bedrijf online te laten groeien.

Start vandaag nog met groeien.

Contact MetMuller