Waarom elk bedrijf nu met content marketing moet beginnen

Content marketing is gigantisch in opkomst. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor waarde toe te voegen aan het internet, mét resultaat. Om deze redenen zou je vandaag nog met content marketing moeten beginnen.

Content marketing is een strategische marktbenadering die zich focust op het creëren en verspreiden van waardevolle, relevante en consequente content om een duidelijk vastgesteld publiek te bereiken en daar uiteindelijk winst uit te behalen. Een hele mond vol en er komt in de praktijk ook best wat bij kijken. In plaats van je producten aan te prijzen, zorg je dat de klant relevante en bruikbare informatie krijgt om zijn problemen op te lossen.

Voorbeelden

De grootste organisaties ter wereld gebruiken het al, zoals P&G, Microsoft, Cisco Systems en John Deere. Maar ook tal van kleine bedrijven zijn al bezig met content marketing. Waarom? Omdat het werkt. Een goed voorbeeld is Nespresso met ‘De Boer en de boer’. Sacha de Boer wordt in vijf korte filmpjes gevolgd tijdens haar reis door Colombia. Elke aflevering wordt iets over koffie verteld, zoals het selecteren van de juiste bonen of over het belang van duurzaamheid in het productieproces. De afleveringen kregen aandacht op Discovery Channel en 24Kitchen. De content werd in totaal 31 miljoen keer bekeken en het leverde 50 PR-publicaties op. Tel uit je winst.

Natuurlijk gaat niemand het meteen zo goed doen als Nespresso, maar het is slechts een voorbeeld. Content marketing heeft eigenlijk drie voordelen: het verbetert je sales, bespaart je kosten en je klanten worden loyaler. Wanneer je de beschrijving over content marketing leest en ‘relevant’ en ‘waardevol’ weglaat, houd je alle troep over van bedrijven die je spullen willen verkopen. Bedrijven geven ons namelijk continu informatie en het grootste deel van de tijd is die informatie gewoon niet relevant (of kun je zeggen spam?). Juist daarom is content marketing zo interessant.

Deel van het proces

Zonder goede content is marketing eigenlijk onmogelijk. Content marketing moet ook deel van het proces uit maken en niet iets aparts zijn. Het zit namelijk verweven in je social media, je SEO-strategie, je PR en je customer journey.

Hoe mooi is het als je klanten uitkijken naar het ontvangen van jouw marketing? Wat als ze gewoon 15 tot 30 minuten aan het lezen zijn? En wat als ze het zo waarderen en het delen met hun netwerk? Dat is toch helemaal fantastisch? Aan de slag dus!